Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na druhý pokus to vyšlo. Vánoční strom před radnicí svítí

Před libereckou radnicí už konečně svítí vánoční strom. Dnes, na druhý pokus, se rozsvítit nový řetěz, který se minulou neděli rozhodl stávkovat. Všechny technické problémy se v pátek odpoledne podařilo zažehnat a po několika zkouškách se strom rozsvítil pod dohledem Mikuláše a jeho družiny.

"Jsem moc rád, že všem lidem z Liberce a okolí, a především dětem, jsme vynahradili nedělní zklamání. Ve městě teď konečně může zavládnout ta pravá vánoční atmosféra," uvedl pro ČTK primátor Liberce Tibor Batthyány (ANO). O rozsvícení stromku dnes nebyl takový zájem, jako v neděli. Program bude pokračovat 7. prosince v obřadní síni radnice koncertem a zapálením druhé adventní svíce.

První pokus o rozsvícení, který proběhl před pěti dny, nevyšel. Jak je již zvykem, první adventní neděli se před radnicí sešly tisíce Liberečanů, kteří očekávali rozsvícení vánočního stromu. To se nakonec nepovedlo. Dominanta střetu náměstí svítila jen tři sekundy.

„Chyba sice nebyla na straně města, přesto se všem Liberečanům za nedělní marné čekání omlouváme,“ dodal po nepovedeném rozsvícení Tibor Batthyány.

Štítky radnice, vánoční stromek, Tibor Batthyány, Liberec, ANO 2011, advent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na druhý pokus to vyšlo. Vánoční strom před radnicí svítí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.