Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Králáku se začne kácet, prořezávat i sázet nová zeleň

Na Králově Háji v těchto dnech začínají pěstební opatření. Co to znamená? Bude se kácet, prořezávat, zmlazovat, ale také sázet nová zeleň. Podle města je lepší začít co nejdříve, za pár let už by náklady prý byly nesrovnatelně větší. Opatření se týkají ulic Dvorská, Vojtěšská, Slovenského národního povstání (SNP) a Školní.

„Tento krok ze strany správy veřejné zeleně reaguje na hojný počet žádostí na údržbu zeleně v této lokalitě a zároveň na aktuální zdravotní a pěstební stav dřevin a keřů,“ vysvětlila Petra Plívová z oddělení technické správy.

Králák je totiž jedno z nejstarších sídlišť v Liberci a zeleň je tam neudržovaná. „Ponechání současného stavu by znamenalo daleko větší investici v budoucnu, kdy z nevhodně rostoucích náletových dřevin budou už statné stromy a keře již nebudeme moci ošetřit vhodným řezem,“ dodala Plívová.

V rámci akce dojde k ošetření alejí ve Vojtěšské, SNP a také stromů v Dvorské. K zemi půjde i několik stromů v těchto ulicích. V okolí se také objeví nové lavičky a mobiliář, těšit se mohou i maminky a jejich ratolesti, protože do pískovišť přijde nový písek.

Kácení má být hotové do konce března, další řezy nejpozději do konce května.

Autoři

Štítky králův, háj, kácení, Slovenské národní povstání, strom, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Králáku se začne kácet, prořezávat i sázet nová zeleň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.