Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na kruté zacházení se zvířaty upozorní smuteční pochod

Čtvrteční podvečer projde ulicemi Liberce poněkud netradiční smuteční pochod. Lidé se v něm sejdou, aby upozornili na kruté zacházení se zvířaty, především těmi hospodářskými, která prožívají poslední dny života mnohdy v hrozném utrpení. Smuteční průvod za uctění památky všech hospodářských zvířat tohoto světa, jež nás opustila, vyjde v 18 hodin od Divadla F. X. Šaldy v Liberci.

Miliardy zvířat ve velkochovech a na jatkách řvou právě hrůzou o pomoc. Slyším to v malém každý den z místního vepřína a není to hezký poslech. Nikdo je neposlouchá, vysvobozením je pro ně hrozná smrt na jatkách. Nemohou se bránit. Pomoci jim můžeme jedině my - lidé, kteří ještě zcela neotupěli. Proto akci pořádáme - abychom apelovali na lidská svědomí, v naději, že se alespoň pár lidí zamyslí a probere. Kdo jiný, když ne my a kdy jindy, když ne teď!,“ burcuje veřejnost Ema Roubíčková, organizátorka libereckého pochodu.

Liberečtí ochránci zvířat se připojují k podobným akcím, které se odehrají ještě v Mladé Boleslavi, Brně, Praze a na dalších místech České republiky.

Připojit se může k pochodu každý, kdo chce na kruté zacházení se zvířaty upozornit. K pochodu se může přidat v 18 hodin u divadla nebo i po trase. Čtvrt hodiny po zahájení přednesou pořadatelé projev, po kterém budou následovat tři minuty ticha za umučená zvířata. V 18.25 hodin promluví k lidem znova a poté se průvod vydá na trasu městem.

V čele průvodu ponese jeden člověk transparent s nápisem Světový den hospodářských zvířat. Za ním půjdou lidé nesoucí rakev, následně pak lidé se svíčkami a květinami. Lidé bez rekvizit, či v nesmutečním oblečení mohou jít na konci průvodu. Do cíle, na Soukenné náměstí, dorazí asi v 18.45 hodin. Poté zapálí svíčky a položí květiny k rakvi. Následovat bude proslov a tři minuty ticha. Proslov se pak zopakuje ještě po čtvrté, v závěru akce v 19 hodin.

Napsala Blanka Daníčková

Štítky Liberec, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na kruté zacházení se zvířaty upozorní smuteční pochod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.