Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na prohlídku lázní v Chrastavě přišel jediný zájemce

Na druhou prohlídku termálních lázní v Chrastavě na Liberecku přišel dnes jeden zájemce, na tu první žádný. Zájemci ale o areál jsou, využívají možnosti individuálních prohlídek, řekl Petr Vácha, ředitel prodeje a člen správní rady společnosti Naxos, která připravuje dražbu areálu. Bude 22. dubna v Praze. Vyvolávací cena je 59,9 milionu.

"Věřím, že je šance, aby se areál už na této aukci prodal," řekl Vácha. Nového vlastníka areál nutně potřebuje, už půldruhého roku ho provozuje insolvenční správkyně, která však nemůže investovat ani do jeho dokončení, ani například do reklamy a marketingu. V areálu zůstaly nedokončené objekty akvaparku a sportovní haly, které by mohly výrazně rozšířit využití areálu. Nedokončená je i rekonstrukce tzv. Benešovy vily, kde je 11 nadstandardních pokojů k ubytování a v podzemním podlaží bahenní lázně, elektroléčba a masáže. "K dokončení zbývá osadit vnitřní dveře, část zařizovacích předmětů a nášlapných vrstev podlah," uvedl Vácha.

Lázně společnosti Dům Pohody se v Chrastavě s velkou slávou otevřely 3. prosince 2012. Dokončena byla tehdy první etapa za sto milionů korun s tím, že v další etapě přibude dětský bazén s atrakcemi a sportovní hala, která bude sloužit i kulturním a společenským akcím. Dokončení areálu mělo stát dalších 120 milionů korun. Už předloni měl být areál hotov, dokončit se ho však nepodařilo. Vše zkomplikoval spor o ovládnutí společnosti, který vyvrcholil insolvenčním řízením.

Areál termálních lázní leží u rychlostní silnice 35 zhruba 11 kilometrů od Liberce. Na ploše téměř 54.000 metrů čtverečních stojí novostavba termálních lázní s relaxačním centrem a rekonstruovaná budova Zámečku, která nabízí restauraci a ubytování. Další pokoje vzniknou v Benešově vile, která je před dokončením. Akvapark a sportovní hala jsou v hrubé stavbě. Lázně i Zámeček jsou plně v provozu. V plánu byl i rybník s kempem. Areál má vlastní zdroje vody a parkoviště, je napojen na obecní vodovod, kanalizaci a plynovod.

Firmu Dům pohody, které areál patří, vlastnila do roku 2009 společnost Imstav Group, jejímž majitelem byl Jan Imlauf. Lázně jsou od listopadu 2013 v konkurzu. Do insolvence je poslal právě bývalý vlastník a jeho firmy. Věřitelům dluží lázně téměř 229 milionů korun. Největším věřitelem je Regionální rada regionu soudržnosti Severovýchod, která na výstavbu lázní poskytla dotaci, v konkurzu žádá přes 121 milionů. Prodej areálu termálních lázní dlouho blokovala policie kvůli trestnímu stíhání Imlaufa a dalších lidí právě za podvod při čerpání evropské dotace.

Napsala ČTK

Štítky lázně, Chrastava, Praha, Naxos, Liberecký kraj, sportovní hala, Benešova vila, Dům Pohody a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na prohlídku lázní v Chrastavě přišel jediný zájemce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.