Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na půdě města vznikne další osadní výbor

Liberec bude mít další osadní výbor. Letos v únoru se na vedení města obrátili občané ze čtvrti Janův Důl s žádostí o zřízení Osadního výboru Janův Důl. Osadní výbor Janův Důl by měl mít podle návrhu 11 členů, včetně předsedkyně.


Protože osadní výbory dle zákona zřizuje zastupitelstvo dané obce, určuje počet členů osadního výboru, určuje členy osadního výboru a volí jeho předsedu, půjde návrh po odsouhlasení radou města ještě do zastupitelstva. Počet členů osadního výboru nemůže být menší než tři a je vždy lichý.

Členem osadního výboru může být občan Liberce, který je přihlášen k trvalému pobytu v té části obce, pro niž je osadní výbor zřizován. Jak uvádějí občané ve své žádosti o zřízení osadního výboru, chtějí se v budoucnu více zapojovat do vylepšování jejich čtvrti, a rádi by zde obnovili také dobré sousedské vztahy.

Osadní výbory jsou poradní a iniciační orgány zastupitelstva města. Výbor je oprávněn předkládat vedení města návrhy, týkající se rozvoje části obce a rozpočtu obce, vyjadřovat se k návrhům předkládaným vedení města a vyjadřovat se k připomínkám a podnětům předkládaným občany orgánům obce. Dosud měl Liberec šest osadních výborů Osadní výbor Rochlice, Osadní výbor Horní Hanychov, Osadní výbor Pilínkov, Osadní výbor Vesec, Osadní výbor Kateřinky a Osadní výbor Rudolfov.

Napsala Zuzana Minstrová

Štítky Liberec, Janův Důl, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na půdě města vznikne další osadní výbor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.