Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Liberecko se ženou silné bouřky a déšť

Noční teploty kolem nuly, déšť, bouřky a na horách sněžení. To není únorová předpověď počasí, ale výhled meteorologů pro nadcházející víkend. Příjemného jarního počasí si rozhodně neužijeme. Už na páteční odpoledne vydali meteorologové varování před silnými bouřkami, které mají zasáhnout celou republiku.

V pátek by mělo být celý den zataženo s teplotami maximálně do osmnácti stupňů. Už v noci můžeme počítat s citelným ochlazením. „V noci na sobotu by mělo být převážně zataženo, občas déšť nebo přeháňky, nad tisíc metrů nad mořem očekáváme srážky smíšené nebo sněhové,“ popsala Natalya Shustová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Díky chladnému vzduchu ze severu by se měla rtuť teploměru v sobotu vyšplhat maximálně k hranici devíti stupňů Celsia „Srážky budou v sobotu večer od severozápadu ustávat,“ dodala Shustová.

Mírné oteplení můžeme podle meteorologů očekávat v neděli. Nad ránem, kdy mají teploty spadnout pod mrazu, můžou překvapit přízemní mrazíky. Přes den pak teploty vyšplhají maximálně ke čtrnácti stupňům Celsia.

Štítky bouřka, Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Liberecko se ženou silné bouřky a déšť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.