Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejkrásnějším nádražím může být to, kterým nejezdí vlaky

Železniční stanice v Rynolticích se může stát nejkrásnějším nádražím u nás. Do soutěže svou stanici přihlásila výpravčí Květa Vlčková. Nejkrásnějším nádražím tak paradoxně může být to, kterým dočasně neprojíždějí kvůli výluce vlaky.

Rynoltické nádraží soutěžilo už před dvěma lety, tehdy se dostalo do finále. „Od té doby jsou Rynoltice ještě hezčí. Máme nová okna a nové osvětlení. Obec dodala obecní vlajku a umístí do parčíku posezení se stříškou,“ popisuje výpravčí Květa Vlčková.

Zajímavé je, že nádražím v současnosti nejezdí vlaky. To by byl paradox. Nejkrásnějším nádražím je stanice bez vlaků. Ale brzy snad zase Rynolticemi vlaky jezdit budou. „Nyní zde kvůli sesuvu trati  probíhá výluka mezi Libercem a Jablonným v Podještědí a jezdí zde autobusy,“ dodává výpravčí.

Podle ní má soutěž ukázat pěkné příklady péče o nádraží a m á také zlepšit jejich stav. “Prostřednictvím soutěže upozorňujeme veřejnost na stav našich nádraží, chválíme dobrou práci lidí, kteří o "svá" nádraží dobře pečují, a dáváme dobrý příklad ostatním,” připomíná Květa Vlčková.

Hlasování

Hlasovat o Nejkrásnější nádraží v ČR se dá třemi způsoby. Lidé mohou posílat SMS zprávu ve tvaru NADRAZI RYNOLTICE nebo NADRAZI 8 na tel. číslo 736 300 202, na internetu přes formulář www.nejnadrazi.cz/voteform.php nebo  podpisem do hlasovacích archů.

Tyto podpisové archy jsou k dispozici v Krajské vědecké knihovně Liberec, v Městském informačním centru, v Knihkupectví Fryč, a nově na Odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci ( u asistentky radního V. Mastníka). Slavností vyhlášení se uskuteční 12. prosince v Senátu ČR v Praze.

Autoři

Štítky Rynoltice, nádraží, soutěž, Liberec, Senát Parlamentu ČR, Jablonné v Podještědí, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejkrásnějším nádražím může být to, kterým nejezdí vlaky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.