Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Novým ředitelem policie v Libereckém kraji je Vladislav Husák

Liberecká policie má nového ředitele. Je jím bývalý policejní prezident Vladislav Husák. Nahradil dosavadního šéfa Milana Franka, který svůj post opustil kvůli zdravotním důvodům. Husák je během své kariéry spojován s úspěchy, ale i několika kauzami.

 

Husák působí u policie 28 let. Během té doby je spojován s úspěchy, ale i několika kauzami. V roce 2006 byl jako policejní prezident přistižen na silnici z Karlových Varů do Prahy při rychlosti 190 km/h. V té době se přitom zaváděl bodový systém a výrazné zvýšení pokut za rychlou jízdu. Husák nejprve zapíral, nakonec se dobrovolně vzdal řidičského průkazu a věnoval 10 tisíc korun na dobročinné účely.

Vyčítán mu bývá také pokus krýt nehodu svého řidiče před tehdejším policejním prezidentem Kolářem, nebo kauza Czech Tekk. Tehdy Husák lhal o neexistenci přístupových cest k místu konání akce a podporoval zasahující policisty.

Jako policejní prezident chtěl policii víc otevřít občanům. Nařídil také obdobu Akce Kryštof, zaměřenou na dodržování předpisů policisty. K jeho úspěchům patří také úspěšná obrana Kongresového centra před demonstranty při zasedání Mezinárodního měnového fondu v Praze 2001.

Husák své působení u liberecké policie nebere jako ústup z pozic. „Svého jmenování si váží, vnímá pozici krajského ředitele, ať už kdekoliv po republice, jako prestižní, která se neodmítá,“ uvedla mluvčí krajské policie Vlasta Suchánková.

Husákovy funkce

- 2005 - 2007  - policejní prezident
- 2003 - 2005 - náměstek policejního prezidenta pro uniformovanou policii
- 2011 - 2012 - náměstek policejní prezidenta pro vnější službu
- 2007 - 2011 - ředitel služby cizinecké policie
- 2012 - Útvar pro ochranu ústavních činitelů

Autoři

Štítky Vladislav Husák, policie, policejní prezident, Liberecký kraj, Praha, Karlovy Vary, Mezinárodní měnový fond, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým ředitelem policie v Libereckém kraji je Vladislav Husák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.