Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obsluha Kotelny měla v práci syna, město jim proto zakáže hazard

V Kotelně bylo v noci na sobotu pořádné horko. Na návštěvu této herny v Sokolské ulici vyrazil za doprovodu městské policie a úředníka náměstek primátorky Jiří Šolc se zastupitelkou Kateřinou Absolonovou. Namátková kontrola nedopadla pro obsluhu nejlépe, kvůli dvanáctiletému dítěti v herně jim město zakáže provoz hazardu.

„Z lidského hlediska je to nepříjemné, ale zákon a městská pravidla jsou v těchto případech nekompromisní. Mladistvé v hernách netolerujeme,“ řekl náměstek Jiří Šolc.

Na podobné kontroly vyráží zástupci města namátkově a to především pozdě večer a v noci. „Závažné porušení pravidel či dokonce zákona posléze končí vyškrtnutím dané herny ze seznamu míst, v nichž je v Liberci povoleno provozovat sázkové hry, loterie a výherní hrací přístroje,“ popsala mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Při páteční kontrole, která probíhala od 20:00 do 00:30, stihl náměstek se svým doprovodem občíhnout šestatřicet heren. Kromě zmíněného dvanáctiletého chlapce, který byl synem obsluhy herny, zjistila nečekaná noční kontrola ještě jedno pochybení v další liberecké herně.

U dvou automatů totiž chyběla povinná známka. Toto pochybění sice nebude stát podnikatele byznys, ve správním řízení však bude muset sáhnout do kapsy. Pokuta ho nemine.

„V kontrolách budeme pokračovat. Už nyní mám připravený materiál, který pravidla ještě více zpřísní. Navrhnu, aby zastupitelstvo zakázalo výherní symboly, obrázky přístrojů či peněz na výlohách provozoven. Zároveň zakážeme různé reklamní plachty, šipky a další upoutávky na sousedících a dál stojících nemovitostech,“ doplnil náměstek Šolc.

Od roku 2011, kdy současné vedení města začalo důsledněji potírat hazard v Liberci, poklesl počet heren ze 154 na dnešních 102.

Štítky herna, hazardní hra, Jiří Šolc, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obsluha Kotelny měla v práci syna, město jim proto zakáže hazard  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.