Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opravte stávající nemocnici, zní verdikt expertů

Postavit novou nemocnici nebo opravit tu stávající? Tým expertů z oborů medicíny, veřejné správy, urbanismu a architektury má po několikaměsíčním posuzování variant jasno. Na úterním veřejném projednání odborníci doporučili zrekonstruovat stávající areál liberecké nemocnice, stavba nového by byla zbytečná.

„Výběr vhodné varianty je velmi složitý, každá z variant má své pro a proti. Proto jsem rád, že profesor Petr Moos, který je kromě experta na evropské dotace prorektorem školy, kterou jsem vystudoval, dovedl práci expertního týmu k úspěšnému závěru a doporučil jednu z navržených variant. A to modernizovat stávající nemocnici. Občané Liberce i Libereckého kraje a samozřejmě jejich ošetřující lékaři si kvalitní zázemí pro léčbu pacientů jistě zaslouží,“ sdělil po veřejném projednání záměru Jiří Rutkovský, náměstek primátorky.

Současný areál potřebuje hned několik změn. Chybí centrální příjem pacientů a není kam umisťovat moderní přístroje. „Je zcela jednoznačné a nepochybné, že současný nevyhovující areál nemocnice si modernizaci zaslouží,“ dodal náměstek primátorky Jiří Šolc.

Která varianta je podle vás nejlepší?

Celkem hlasovalo198 čtenářů

Štítky nemocnice, Krajská nemocnice Liberec, Petr Moos, Jiří Šolc, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravte stávající nemocnici, zní verdikt expertů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.