Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Penny Market nabízel datle s mrtvými larvami

Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila v regálech další „dobrotu,“ kterou si nejspíš nikdo nechce přinést s domů. Balení datlí z brněnského obchodu Penny Market obsahovalo mrtvé larvy škůdců, brouky a jejich exkrementy. Závadná šarže se ale mohla prodávat kdekoliv v republice. Prodejce ji okamžitě stáhl ze všech obchodů.

„Nabízení potravin napadených škůdci je nepřijatelné. Jedná se o potravinu nevhodnou k lidské spotřebě a z toho důvodu inspekce uložila prodejci opatření, aby závadnou potravinu neprodleně stáhnul z celé tržní sítě,“ potvrdil mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Jestli i vy jste si na vánoční svátky nakoupili domů datle v jakémkoliv Penny Marketu, raději je dobře zkontrolujte. Podle inspekce je ke konzumaci nevhodný obsah balení společnosti Tunisian Dates s označením data minimální trvanlivosti do 30. 12. 2014 ve dvousetgramovém balení.

Právě v předvánočním čase se Státní zemědělská a potravinářská inspekce věnuje kontrolám datlí a sušeného ovoce častěji, než obvykle. „Tyto potraviny náleží k sortimentu, který spotřebitelé vyhledávají ve zvýšené míře v předvánočním období,“ doplnil mluvčí.

Inspekce nyní zahájila s prodejcem kontaminovaných datlí správní řízení, ve kterém hrozí až několikamilionové pokuty.

Štítky datle, Penny Market, Státní potravinářská inspekce, jídlo, Vánoce, larva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Penny Market nabízel datle s mrtvými larvami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.