Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pět svijanských piv bodovalo v soutěži Česká chuťovka

Popularita piva ze Svijan stále stoupá. Místní pivovar si v krátkém časovém sledu připsal další ocenění a to hned za pět piv. V soutěži Dobrý tuzemský potravinářský výrobek "Česká chuťovka 2013" bodoval Fanda, Baron, Kníže, Kněžna i Kvasničák. Z deseti pivních ocenění jich pět putovalo do Svijan.

Oproti loňskému ročníku se počet výrobců zapojených do soutěže Česká chuťovka zvýšil o více než 60 procent a stejný nárůst zaznamenal i počet oceněných výrobků. Obě hodnotitelské komise, jak ta pod odbornou garancí Výzkumného ústavu potravinářského Praha, která uděluje značku Česká chuťovka, tak i dětská porota udělující značku Dětská chuťovka, měly podle slov svých členů letos opět těžší úlohu, protože kvalita i chuťové vlastnosti hodnocených výrobků se ve všech kategoriích oproti loňsku znatelně zlepšily.

Čtěte také: Svijany jsou podle novinářů nejoblíbenějším pivem roku

Na slavnostním vyhlášení výsledků jubilejního 5. ročníku soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2013, které se konalo před týdnem v Senátu Parlamentu České republiky si z rukou místopředsedkyně Senátu paní Miluše Horské převzalo plakety a diplomy opravňující pyšnit se značkou Česká chuťovka a Dětská chuťovka celkem 55 výrobců, kteří uspěli se 131 výrobky.

Historicky prvním titulem Rytíř české chuti byl dekorován držitel Českých chuťovek ze všech dosavadních ročníků pan František Janíček, spolumajitel uzenářské firmy z Židlochovic.

Štítky Svijany, pivo, soutěž, Česká chuťovka, Senát Parlamentu ČR, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět svijanských piv bodovalo v soutěži Česká chuťovka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.