Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Planetárium v iQLANDII představilo v české premiéře film Planety

Premiéra nového filmu Planety proběhla v úterý v libereckém science centru iQLANDIA. Jak název napovídá, jde o fascinující cestu po planetách a zákoutích naší sluneční soustavy. Půlhodinový snímek předchází neméně zajímavá komentovaná prohlídka letní oblohy.

Prozkoumat malou část obrovského vesmíru – naši sluneční soustavu, mohou nově návštěvníci iQLANDIE v 3D planetáriu díky filmu Planety. „Ocitnete se v době, kdy se formovala naše sluneční soustava, stanete se svědkem srážek vesmírných těles, prozkoumáte povrch planet a jiných objektů. Proletíte se údolími Marsu, budete kličkovat mezi ohromným množstvím úlomků ledu a prachu Saturnových prstenců,“ říká odborná programová manažerka iQLANDIE Jana Havlíková Bittnerová. Film trvá třicet minut a doplní ho sezónní projekce, která představuje oblohu v aktuálním ročním období.

Nový Diorův Workshop

Co všechno patří do parfému, z čeho se skládá parfém, jak probíhá destilace esencí? To vše se dozvíte v rámci další novinky v iQLANDII - Diorova workshopu. Navíc si s sebou ve flakonku odnesete domů vámi vyrobený parfém. „Těšit se můžete i na výrobu mýdla různých barev a vůní. Pro malé vědátorky bude jistě zajímavá možnost výroby  rtěnky barvy, kterou si samy vyberou,“ dodává Havlíková Bittnerová.

Po celý první zářijový týden připravila iQLANDIA ve spolupráci s A.S.A. Liberec s.r.o. akci pro hendikepované a také děti z dětských domovů. Ty mají vstupné do science centra zdarma.

Autoři

Štítky film, Sluneční soustava, parfém, science center, Mars, premiéra, Christian Dior, Saturn, planeta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Planetárium v iQLANDII představilo v české premiéře film Planety  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.