Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Plaudit na Fügnerce končí, přilétá Vzducholoď

„Oznamujeme všem našim zákazníkům, že liberecký Plaudit naproti MHD Fügnerova, po více než deseti letech navždy končí. Bude zde nově hotelový komplex. Všem vám děkujeme za vaši přízeň.“ Černé parte s kříži a pnoucími růžemi v těchto dnech najdou na svých stolech hosté restaurace Plaudit, která sídlí na Fügnerce v Liberci.

Za pár dní restaurace zavírá. Důvodů je hned několik. V prvé řadě má být místo restaurace hotel. Ten chce v domě, v dolním centru města, vybudovat jeho majitel. Dalším důvodem je, že se Plaudit přestěhoval do bývalé La Fabbricy, za obchodní banku Na Rybníčku.

Tam před pár týdny otevřeli Original Pilsner Urquel Plaudit restauraci, která je jednou z hrstky poboček originálních hospod Plzeňského Prazdroje v zemi.  A proč neotevřeli hospodu na původní adrese Plauditu? Právě proto, že tam restaurace nemůže zůstat dlouhodobě. Plzeňský pivovar totiž do podmínek k udělení značky originální hospody dává i to, že musí být její držitel v nájmu alespoň deset let.

Bude toho víc!

Mnozí hosté se trochu podivují nad tím, že nová restaurace je jakýmsi podivným křížencem plzeňské pivnice a pizzérie Plaudit. Jak to nakonec bude, to se teprve uvidí. Když jdete na plzeňské pivo, dáte si k němu raději echt hospodské jídlo než pizzu. Ale na druhou stranu pizza v Plauditu, patřila vždy k těm nejlepším v Liberci. A přijít o ni by byla škoda

Možná je řešením další restaurace. Tu už tento pátek, 14. března, hned nad novým Plauditem otvírají. Bude se jmenovat Vzducholoď a jejím hlavním motivem bude právě onen atraktivní létající stroj. Měla by cílit hlavně na rodiny s dětmi a být nekuřácká. Naopak plzeňská hospoda bude místem pro kuřáky.

Dohromady má v nových prostorách Puor Plaudit a restaurace Vzducholoď být na 400 míst pro hosty. A v létě slibují provozovatelé také venkovní posezení.

Tak se tedy těšme. Snad to klapne a bude to fajn místo s příznivým personálem, prostředím i cenami!

Napsala Růža Rumělková

Štítky restaurace, Liberec, hospoda, Plzeňský Prazdroj, a. s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plaudit na Fügnerce končí, přilétá Vzducholoď  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.