Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podél rušné Vratislavické ulice povede obousměrná cyklostezka

Podél dopravně zatížené Vratislavické ulice v Liberci povede obousměrná cyklostezka. Vznikne v příštím roce v rámci evropského projektu za 19,1 milionu korun, který je spojený s revitalizací sídliště Rochlice. Oproti předpokladu byla její nabídka asi o dva miliony levnější, informovala mluvčí radnice Zuzana Minstrová.

"Cyklostezka povede od kruhového objezdu u Lidlu po Poštovní náměstí. V jednom směru bude pruh namalovaný na silnici, ve druhém směru bude pruh na rekonstruovaném chodníku. Celková délka pro oba směry je zhruba 1,3 kilometru," uvedla Minstrová. Projekt kromě cyklostezky zahrnuje revitalizaci zchátralého objektu takzvaného letního divadla, výstavbu dětského hřiště, chodníku, úpravu zeleně a přeložku veřejného osvětlení.

V Liberci zatím mnoho cyklostezek není, i když v posledních letech se situace mírně zlepšuje. Přibývají hlavně vyznačené pruhy pro cyklisty, nejsou to však spojité úseky. To bude i případ cyklostezky ve Vratislavické ulici. K napojení na cyklotrasu, jež vede po části ulice Dr. Milady Horákové do centra bude muset cyklista jet asi 1,4 kilometru po rušné silnici. V plánech města ale je oddělení cyklistů od aut podél celé ulice. Nyní se připravuje projekt opravy silnice v úseku od křižovatky s Hradební ulicí k teplárně, kde cyklostezka vedoucí z centra končí.

Projekt spojený s cyklostezkou je jedním z posledních v rámci IPRM Liberec - Regenerace sídliště Rochlice. V minulých letech město do revitalizace sídliště, na němž žije desetina obyvatel Liberce, investovalo přes osm milionů eur (220 milionů Kč). Peníze šly nejen do veřejných prostranství, ale také například do modernizace panelových domů.

Napsala ČTK

Štítky cyklostezka, projekt, Liberec, silnice, Liberec VI-Rochlice, Lidl, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podél rušné Vratislavické ulice povede obousměrná cyklostezka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.