Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podmínky k lyžování se v Libereckém kraji zlepšily

Podmínky k lyžování se v Libereckém kraji díky ochlazení a sněžení v minulých dnech zlepšily a o víkendu se rozjedou další vleky. Na sjezdovkách je od 30 do 80 centimetrů sněhu. Předpověď pro lyžaře, zejména v sobotu, ale není příznivá. Má vát silný vítr a pršet, teploty budou nad nulou.

Provozovatelé se přesto příliš neobávají toho, že nepříznivé podmínky výrazně uškodí kvalitě sjezdovek.V největším středisku kraje, v krkonošské Rokytnici nad Jizerou, se od pátku rozjede lanovka na Lysou horu. Díky tomu se bude moci lyžovat na téměř tři kilometry dlouhé modré sjezdovce, jež je v kraji nejdelší. "Turistická je pro běžného lyžaře asi to nejlepší, co nabízíme," uvedl ředitel Spartaku Rokytnice Jiří Krtička. Od pátku bude také v provozu skoro kilometr dlouhý Slalomák. "Ten má parametr závodní sjezdovky," poznamenal Krtička.

V Rokytnici by měli mít lyžaři o víkendu k dispozici zhruba 13 kilometrů sjezdových tratí. V sousedním Harrachově se lyžuje na červené u skokanských můstků a modré v Rýžovišti, na víkend nic dalšího nepřibude. "Červenou dosněžujeme, ale když se podíváte na předpověď, tak je lepší si dělat zásobu pro to, co je v provozu," uvedl náčelník lanovky Milan Goč. Na sjezdovkách je v Harrachově od 30 do 80 centimetrů sněhu, nejvíc v kraji.

Více možností k lyžování by měly nabídnou o víkendu Jizerské hory. Na Tanvaldském Špičáku se dá ode dneška lyžovat na černé sjezdovce i novince letošní sezony, což je modrá sjezdovka Kostelní. "Kromě vleku Pod lesem pojede na Špičáku o víkendu všechno," uvedl za středisko Pavel Bažant. V dětském areálu na Severáku v Hraběticích je zatím v provozu celý Sever, od pátku se přidá i Jih.

Více sjezdovek nabídne také Ještěd v Liberci. "Otevřeny budou již všechny sjezdovky a lanovky na severní straně areálu," řekl ředitel střediska Jan Svatoš. Lyžovat se tak bude moci i na červených sjezdovkách Liberecká a Skalka a černé Slalomák. "Celková délka otevřených sjezdovek bude bezmála 6,5 kilometru," dodal Svatoš.

Lepší podmínky pro lyžování mají i běžkaři, třeba v Harrachově mají upravený 22 kilometrů dlouhý okruh. S omezením ale musejí počítat běžkaři v Jizerských horách. Důvodem je Jizerská padesátka, závody se budou konat od pátku do neděle. Očekává se účast asi 7000 běžců.

Napsala ČTK 

Štítky lyžování, Liberecký kraj, sjezdovka, lyžař, Harrachov, Rokytnice nad Jizerou, Jan Svatoš, Spartak Rokytnice, a.s., Jizerské hory, Tanvaldský Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky k lyžování se v Libereckém kraji zlepšily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.