Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pojďte si prohlédnout lázně, láká město

Chcete se na vlastní oči přesvědčit, jak vypadají zrekonstruované městské lázně. Opravený komplex si můžou všichni zájemci projít při komentovaných prohlídkách ve čtvrtek 25. července hned v deseti časech. Na prohlídky není potřeba se objednávat předem, dostane se na každého.

„Prohlídka, původně naplánovaná minulý měsíc, se bohužel neuskutečnila. Slíbili jsme ale našim občanům, že pro ně připravíme náhradní termín. A tento náš slib nyní plníme. Chceme lidem umožnit prohlédnout si rekonstruované lázně hned po dokončení, tedy ještě dřív, než budova přejde do vlastnictví Libereckého kraje,“ řekla primátorka Liberce Martina Rosenbergová.

Komentované prohlídky se uskuteční těchto časech: 10.00, 10.30, 11.00, 11.30 hodin a odpoledne 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00 a 15.30 hodin.

Přestavba bývalých městských lázních na galerii, která začala 9. září 2011, vyšla na 360 milionů korun. Revitalizace je z velké části hrazena z evropských dotací. Patnáctiprocentní spoluúčast bude platit Liberecký kraj.

Lázně Františka Josefa I. v Liberci jsou jednou z nejvýznamnějších památek města. Novorenesanční budova vznikala v letech 1901 - 1902 podle projektu vídeňského architekta Petera Paula Branga. V roce 1984 přestaly lázně sloužit svému původnímu. O jedenáct let později byly lázně prodány soukromému majiteli. Po dalších deseti letech chátrání je do svého majetku získalo ve veřejné dražbě město Liberec.

Štítky Liberec, lázně, galerie, Liberecký kraj, Martina Rosenbergová, František Josef I., Peter Paul

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pojďte si prohlédnout lázně, láká město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.