Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Potápěči chtějí v libereckém bazénu překonat český rekord

Jestli se rádi potápíte, neměli byste chybět v neděli 24. května v libereckém bazénu, kde se od 14:00 koná pokus o překonání rekordu v počtu potápěčů v potápěčské věži. Pořadatelé chtějí překonat liberecký rekord z roku 2013, kdy se ve věži potopilo 88 odvážných. Letos očekávají více než dvojnásobnou účast.

Nyní je cílem pořadatelů pokořit 200 potápěčů a vytvořit tím nový rekord pro zápis do České knihy rekordů. I když většina potápěčů bude z České republiky, mezi přihlášenými jsou již i potápěči z Německa, Polska a Slovenska. Nutno dodat, že potápěčská věž, do které se mají dvě stovky potápěčů nasoukat je hluboká 8,5 metrů a ti vespod zjevně zažijí větší adrenalin, než ti úplně nahoře.

Jedinou podmínkou přímé účasti na rekordu je být držitelem potápěčské licence. „Cílem rekordu není jen rekord jako takový, chceme široké veřejnosti přiblížit krásy potápění a jeho dostupnost. Ukázat, že je pro všechny věkové kategorie a že jej lze provozovat na řadě bezpočtu míst v celé naší republice“, uvedl Jaroslav Kočárek, spoluautor projektu Rekord 200.

Pokud se potápíte, zapište si 24. května do diáře velkým písmem. Potápěče můžete přijít také podpořit. Po dobu rekordu budou mít diváci do bazénu vstup volný.

Štítky rekord, potápěč, bazén, Muzeum rekordů a kuriozit, Německo, Polsko, Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potápěči chtějí v libereckém bazénu překonat český rekord  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.