Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počasí se umoudřilo, energetici hlásí kalamitní stav i dnes

Energetikům se stále nedaří odvrátit kalamitní stav v Libereckém kraji. Dobrou zprávou je, že se počasí umoudřilo a poruch na vedení vysokého napětí rapidně nepřibývá. Poruchy na vedení vysokého a nízkého napětí eviduje dispečink Skupiny ČEZ aktuálně na Českolipsku, Děčínsku, Jablonecku a Liberecku.

Od 20:00 hodiny byl vyhlášen kalamitní stav pro okres Česká Lípa, od 21:00 hodin pak pro okresy Liberec, Jablonec a Semily. „Nejhorší situace byla na Českolipsku v oblasti obce Doksy, na Liberecku a Jablonecku pak na Frýdlantsku, Hrádecku, Źeleznobrodsku a Českodubsku. Příčinou poruch byl a je silný vítr, který lámal stromy a větvě. Ty pak padaly do vedení a trhaly vodiče. V terénu jsou stále montéři poruchových čet, kteří i během noci pracovali na odstranění následků větrné kalamity,“ řekla mluvčí skupiny ČEZ pro severní Čechy Soňa Holingerová.

Už během noci se na řadě míst podařilo obnovit dodávky elektřiny. Elektřina jde již na Děčínsku v obcích Valkeřice, Verneřice, Čáslav, Janov, Arnoltice, Bynovec, Kámen na Českolipsku pak v části obcích Dubá, Buková hora, Doksy, Splavy, Jestřebí, Srní. Také na Liberecku a Jablonecku se na řadě míst podařilo dodávky elektřiny obnovit.

Nyní energetici intenzivně pracují na obnovení dodávek na Děčínsku do části obcí Jílové, Merboltice, Verneřice, Loučky a Kytlice. Na Českolipsku pak do částí obcí Zahrádky, Jestřebí a Provodín. Na Jablonecku a Liberecku pak do částí obcí Železný Brod, Michlovka, Besedice, na Českodubsku do částí obcí Padouchov, Javorník, Zdislava, na Frýdlantsku pak do obcí Višňová, Poustka, Andělka a také do části obce Hrádek nad Nisou.

Štítky Liberecký kraj, okres Česká Lípa, okres Jablonec nad Nisou, okres Děčín, ČEZ, Doksy, Frýdlantsko, Liberec, Česká Lípa, Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí se umoudřilo, energetici hlásí kalamitní stav i dnes  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.