Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Přestavba radničního sklípku vyjde na více než šest milionů

Rekonstrukce radničního sklípku, ve kterém by měla vyrůst restaurace, vyjde na více než šest milionů korun. Podle předběžných odhadů budou jen stavební práce stát přibližně 2,5 milionu korun, vybudování zázemí pro restauraci má vyjít na dalších 3,9 milionu. Výběrové řízení na nového nájemce chce město vypsat ještě do konce února.

Do něj se už v minulosti přihlásila jediná společnost a to Terra Felix, která provozuje znovuobnovený pivovar ve Frýdlantu. Výběrové řízení zkomplikovalo ale místní referendum. „V době, kdy bylo vyhlášeno referendum, nemohla samospráva činit cokoli, co by mařilo předmět referenda. To mimo jiné rozhodovalo i o zákazu dlouhodobých nájemních vztahů u takzvaného neprivatizovatelného majetku,“ shrnula mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Podle nového občanského zákoníku, který platí od 1. ledna tohoto roku, musí nový nájemce nejprve složit všechny finanční prostředky na účet města, které provede všechny plánované úpravy.

Mezi podmínkami pronájmu, které rada města schválila, je doba trvání nájemného na deset let nebo například vysoké fixní náklady na energie a to minimálně 650 tisíc korun na rok.

Město prostory převzalo v roce 2003 od Krušovického pivovaru. Na začátku 90. let minulého století poničila prostory velká havárie kanalizace, po níž byl sklípek několik let uzavřený. Po rekonstrukci převzal restauraci v roce 1998 do nájmu Krušovický pivovar s tím, že část nákladů na rekonstrukci splácel podnik jako součást nájmu.

Prostory ovšem pivovar opustil už v roce 2003, neboť splácení sedmi a půl milionu spolu s vysokými náklady za energie byly nad jeho možnosti. V roce 2007 se do prostor sklípku přestěhovala Malá výstavní síň. Přestavba na restauraci podle posudku vyjde na 8 milionů.

Štítky restaurace, referendum, pivovar, TERRA FELIX s.r.o., Frýdlant, Královský pivovar Krušovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavba radničního sklípku vyjde na více než šest milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.