Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Při požáru domu se škodlivin nadýchalo osm lidí

Osm lidí se ráno nadýchalo škodlivin při požáru domu ve Velkých Hamrech na Jablonecku, který založilo neopatrné dítě. Pět lidí se ze zakouřeného domu dostalo až díky pomoci hasičů. Novináře o tom dnes informovala krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Škoda je 200.000 korun.

"Za vznikem požáru stála hra dítěte s otevřeným ohněm," uvedla Štrauchová. Požár zasáhl dvě místnosti přízemního bytu, zakouřen však byl celý dům a lidé se přes dým nemohli dostat ven. "Dva obyvatele domu hasiči zachránili pomocí automobilového žebříku, další tři lidi vyvedli ven s nasazenými maskami," vypočetla Štrauchová.

Podle krajské mluvčí záchranné služby Lenky Moravcové škodliviny nikomu nezpůsobily vážnější újmu na zdraví. "Tři lidi jsme ošetřili na místě, tři odvezli do nemocnice v Tanvaldu a dva do Jablonce. Jde o lehká zranění," upřesnila.

Požár bytového domu byl na tísňovou linku 112 ohlášen v 7:40. Hasičům se podařilo zabránit šíření požáru do deseti minut, za půl hodiny byl požár zcela zlikvidován. Včasným zásahem se podařilo zachránit majetek za čtyři miliony korun.

Napsala ČTK

Štítky dům, požár, okres Jablonec nad Nisou, Velké Hamry, Nemocnice Tanvald, s.r.o., Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru domu se škodlivin nadýchalo osm lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.