Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Příchod jara poznamená déšť, říkají meteorologové

Plánujete první jarní výlet nebo grilovačku na zahradě? Možná nebude od věci přibalit si také deštník. Podle Českého hydrometeorologického ústavu by jarní počasí nemělo vydržet až do konce týdne. O víkendu by měli příjemné teploty klesnout až pod hranici deseti stupňů, počítat můžeme také s deštěm.

V sobotu by měla přes Liberecký kraj přecházet studená fronta. Denní teploty by proto nepřesáhnou 18 stupňů Celsia. „Přes den by mělo být oblačno až zataženo, občas déšť,“ předpovídá Pavel Jůza z Českého hydrometeorologického ústavu.

Ještě větší teplotní propad můžeme čekat v neděli, kdy by mohlo v nadmořských výškách nad tisíc metrů ojediněle zasněžit. V Liberci by rtuť teploměru neměla vystoupat výš, než na 10 stupňů Celsia. „Očekáváme zataženo s deštěm. Ten bude k večeru od severozápadu přechodně ustávat,“ doplnila Jana Ehertová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Štítky Český hydrometeorologický ústav, Liberecký kraj, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příchod jara poznamená déšť, říkají meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.