Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Provozovatelům heren začnou za měsíc krušné časy

Už za měsíc začnou v celém Liberci platit mnohem přísnější pravidla pro provozování hazardu. Do 31. března letošního roku by měly z výkladních skříní a zdí libereckých heren zmizet jakékoli reklamy, které obsahují herní či peněžní symboly, ale také třeba znaky výherních přístrojů nebo symboly karet.

„Nová opatření se zavázali majitelé a nájemci od uvedeného data respektovat, tedy upravit režim ve svých hernách tak, aby splnili požadavek společenské odpovědnosti vůči liberecké veřejnosti,“popsala mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Mezi další dohodnuté podmínky provozování hazardu patří například pro nájemce a majitele těchto zařízení povinnost učinit skla výkladních skříní, oken i dveří, zvenčí zcela neprůhledná. Žádný člověk by tedy neměl mít možnost z ulice vidět do vnitřních prostor herny, kde jsou provozovány sázkové hry, loterie a ostatní hry.

Od roku 2011, kdy současné vedení města začalo potírat hazard v Liberci, poklesl počet heren ze 154 na dnešních 102. „Aktuálně jsme zrušili další dvě adresy ze seznamu herních míst,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Šolc.

Ze seznamu vypadávají herny v Sokolské a Chodské ulici.

Štítky herna, hazardní hra, Liberec, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provozovatelům heren začnou za měsíc krušné časy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.