Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prvním miminkem v Libereckém kraji je vietnamská holčička

Prvním miminkem roku 2015 v Libereckém kraji je vietnamská holčička. Malá Tran Thuy Lan se narodila v 10:28 v Českolipské nemocnici. Děvčátko je zdravé, měří 49 centimetrů a váží 3,06 kilogramu, rodina žije v Jestřebí, řekl dnes mluvčí Nemocnice s poliklinikou v České Lípě Petr Pokorný.

V Liberci, Jablonci i Jilemnici zatím na příchod prvního letošního miminka čekají. V Libereckém kraji to není poprvé, co je prvním dítětem cizinec. V roce 2013 byl prvním miminkem Ukrajinec. Malý Kýril se tehdy ale narodil podstatně dřív - už pět minut před 03:00 v liberecké krajské nemocnici. Měřil 50 centimetrů a vážil 3,5 kilogramu.

Loni přišlo první dítě v kraji na svět už minutu po silvestrovské půlnoci. Malá Isabel se narodila v Krajské nemocnici Liberec a byla jedním ze čtyř dětí, které se loni v Česku podělily o prvenství. Za dopoledne na Nový rok přišly loni v kraji na svět hned čtyři děti - ještě chlapec v Jilemnici a děvčátko a chlapec v Jablonci nad Nisou.

"První miminko narozené v Libereckém kraji v roce 2015 dostane v sobotu od hejtmana Martina Půty jako tradičně zlatý řetízek s přívěskem se znamením kozoroha," doplnil mluvčí krajského úřadu Jiří Langer.

Napsala ČTK

Štítky Liberecký kraj, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Liberec, Petr Pokorný, Jestřebí, Jablonec nad Nisou, Jilemnice, Krajská nemocnice Liberec, Česko, Jiří Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvním miminkem v Libereckém kraji je vietnamská holčička  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.