Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Recyklační vlak odvezl 752 elektrospotřebičů

Varné konvice, fény, toustovače nebo žehličky. Celkem 752 elektrospotřebičů odevzdali cestující v recyklačním vlaku během minulého týdne. Ten jezdil mezi Libercem a Tanvaldem osmkrát denně. Během cesty získal každý informace, jak správně naložit s nepotřebnými elektrospotřebiči.

„Věříme, že Jízda do stanice Recyklace významně přispěla k lepšímu pochopení významu recyklace a pomohla rozšířit základní myšlenku projektu, tedy to, že elektrospotřebiče nepatří do popelnice ani do přírody, ale do sběrného dvora nebo do prodejen elektra,“ řekla Táňa Pokorná ze společnosti Elektrowin, který za projektem stojí.

Čtěte také: Recyklujte. Stará rádia nebo žehličky můžete vrátit ve vlaku

Za přinesený starý spotřebič obdrželo prvních 300 cestujících dárek, všichni pak los s šancí vyhrát spotřebič nový v hodnotě tisíc korun. O pěti šťastných výhercích rozhodlo pondělní losování na krajském úřadě.

„Projekt nás zaujal, a rádi jsme ho podpořili. Navíc mě osobně překvapilo množství spotřebičů, které lidé odevzdali při akci k recyklaci,“ řekl Josef Jadrný, náměstek hejtmana Libereckého kraje. „Podobné akce budeme i nadále podporovat, rozhodně splnila svůj účel a oslovila řadu lidí“ dodává.

Štítky elektrický spotřebič, projekt, Liberec, Tanvald, Josef Jadrný, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recyklační vlak odvezl 752 elektrospotřebičů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.