Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Recyklujte. Stará rádia nebo žehličky můžete vrátit ve vlaku

Nepotřebné elektrospotřebiče můžete nechat ve vlaku. Ne tedy v každém vlaku, ale jen ve speciální soupravě projektu Jízda do stanice Recyklace, která bude od 4. do 8. listopadu pendlovat mezi Libercem a Tanvaldem. Projekt Kraje, Elektrowinu a Českých drah má upozornit na ekologickou likvidaci elektrospotřebičů.

„Při přípravě projektu jsme hledali možnosti, jak informovat zajímavým a neotřelým způsobem co nejširší veřejnost a spojení s vlakovou soupravou nás velmi zaujalo,“ popsala ředitelka zákaznického oddělení společnosti Elektrowin Taťána Pokorná a dodala: „Cestujícími jsou lidé všech generací a toto je mimořádná příležitost, jak je všechny oslovit.“

Na trasu Liberec – Jablonec nad Nisou – Smržovka – Tanvald vyrazí „recyklační“ vlak poprvé 4. listopadu. Denně projede trasu celkem čtyřikrát.

Každý, kdo v uvedených dnech tímto vlakem pocestuje, může ve jmenovaných stanicích nepotřebný elektrospotřebič odevzdat promo týmu oblečenému do nepřehlédnutelných zelenožlutých kostýmů. Ostatní cestující mohou spotřebiče odevzdat přímo v označeném vlaku do speciálních sběrných košů.

Prvních 300 pasažérů, kteří vysloužilý spotřebič přinesou, obdrží od obsluhy hodnotný dárek. Ale ani ti další nepřijdou zkrátka. Za přinesený elektrospotřebič získají drobnou pozornost a los, na který mají šanci vyhrát nový spotřebič v ceně tisíc korun.

„Podpora ekologie je pro nás velmi důležitá. Železniční doprava se obecně řadí k nejekologičtějším způsobům přepravy, proto nás akce zaujala a rádi jsme se k ní připojili,“ doplnil Jindřich Berounský z Českých drah.

Časy a místa odjezdů

Liberec - 7.57
Desná (Riedlova vila) - 9.28
Tanvald - 9.40
Liberec - 11.17
Tanvald - 12.20
Liberec - 13.57
Tanvald - 15.00
Liberec - 16.37

Štítky Liberec, elektrický spotřebič, projekt, Tanvald, České dráhy, Jindřich Berounský, Jablonec nad Nisou, Smržovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recyklujte. Stará rádia nebo žehličky můžete vrátit ve vlaku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.