Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Setkání historických vozů Czech Hero Ride pokračuje v Liberci

Během víkendu 8. – 10. srpna proběhne již předposlední ze série devíti letošních přehlídek historických automobilů Czech Hero Ride, které se konají na řadě atraktivních míst České republiky a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu.

Veteran Rally Rivierou severu je, stejně jako ostatní veteránská setkání tohoto projektu, zasvěcena určité době, tématu a slavné motoristické značce, v tomto případě legendárnímu vozu RAF H10 a jeho tvůrci a automobilovému nadšenci baronovi Theodoru von Liebigovi.

Od pátku do neděle se stane Liberec, Ještěd, Zámek Sychrov a ostatní zajímavá místa libereckého regionu zastávkami další letošní akce Czech Hero Ride 2014. Setkání pořádané u příležitosti 120. výročí první dálkové jízdy v dějinách automobilismu nabídne nejen soutěž veteránů, ale také celou řadu doprovodných akcí na atraktivních místech po její trase.

V pátek 8. srpna odpoledne vyjedou závodní týmy z Liberce na Libereckou výšinu, aby se v sobotu po 10. hodině vydaly od liberecké radnice přes centrum města na zámek Sychrov, kde si je milovníci veteránské krásy budou užívat celé odpoledne.  V neděli 10. srpna se potom veteráni představí turistům, kteří vyrazí na Ještěd.  Zde, i na ostatních zmíněných místech regionu, bude kromě přehlídky historických vozů připravený nostalgický fotokoutek, vystoupení swingové kapely, mnoho soutěží pro děti a stánek CzechTourismu s tipy na výlety do blízkého okolí. 

Akce zařazené do projektu Czech Hero Ride doprovází motto Auta, která mají příběh. „Jednotlivé rally mají totiž vždy své hlavní téma postavené na příběhu jednoho konkrétního vozu a historické nebo současné osobnosti. Konkrétní vůz a osoba nebo osoby jsou většinou úzce spjatí s regionem, ve kterém akce v rámci závodů probíhá,“ uvádí Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism. Na Liberecku tak obdivovatelé veteránů poznají krásu fenomenálního vozu RAF H10 z roku 1910 z legendární liberecké automobilky R. A. F., společně s příběhem jejího zakladatele a automobilového nadšence, barona Theodora von Liebiga. Právě on se stal průkopníkem českého automobilismu a nesmazatelně se zapsal do historie Libereckého kraje. V rámci Veteran Rally Rivierou severu tak na jeho počest proběhne oslava 120 let od historicky 1. dálkové jízdy, tehdy vedoucí z Liberce do Gondorfu.

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Napsala Kateřina Martykánová

Štítky Liberec, projekt, Česko, rallye, veterán, CzechTourism, Ještěd, Sychrov, Rostislav Vondruška, Riviera, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Setkání historických vozů Czech Hero Ride pokračuje v Liberci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.