Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vítr láme stromy v celém kraji. ČEZ vyhlásil kalamitní stav

Silný vítr působí obrovské problémy v dodávkách elektřiny. Mezi úterní osmou a devátou hodinou večerní vyhlásil ČEZ ve všech čtyřech okresech Libereckého kraje kalamitní stav. Kdy se podaří potrhané vedení opravit v celém kraji, není jasné. Situaci montérům komplikuje především silný vítr.

V terénu jsou poruchové čety Skupiny ČEZ, které pracují na obnovení dodávek. Se silným větrem se potýkají v podstatě od včerejšího večera. V průběhu dne se montérům podařilo na řadě míst poruchy opravit a dodávky elektřiny obnovit. Situaci komplikuje stále silný vítr, který láme stromy a větvě, které pak padají do vedení.

„Na základě varování ČHMÚ jsme na call centru Skupiny ČEZ posílili směny až do obsazení všech operátorských pracovišť. Současně průběžně povoláváme operátory, kteří drží pohotovost a obvoláváme i operátory, kteří mají volno a mohou operativně nastoupit do práce,“ potvrzuje mluvčí ČEZu Soňa Holingerová.

Na lince se standardně řeší denně kolem 7 tisíc požadavků zákazníků, dnes do 18:45 to bylo o deset tisíc hovorů více. Situace se bohužel s přibývajícími počty poruch dále stupňuje.

„Průměrná čekací doba na přihlášení operátora je nyní v řádu minut a je rekordní za poslední 2 roky. Přesto však více než 80 procent zákazníků se na poruchové lince dočká přihlášení operátora za méně než 30 sekund. Informace jsou v systému průběžně aktualizovány podle postupu odstraňování poruch a podle hlášení jsou evidovány poruchy nové,“  říká vedoucí call centra Skupiny ČEZ Slavěna Summerfield.

Štítky ČEZ, vichřice, operátor, Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítr láme stromy v celém kraji. ČEZ vyhlásil kalamitní stav  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.