Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Silvestr v Liberci: Pobodaný chlapec a desítky lidí v nemocnici

Bujaré oslavy příchodu nového roku každoročně končí pro desítky Liberečanů pobytem v nemocnici. Noc na středu nebyla podle záchranářů a zaměstnanců liberecké nemocnice v ničem jiná. Počet ošetřených výrazně převyšoval běžný průměr. Jen v krajské nemocnici skončilo na osm desítek osob.

„Lékaři na příjmové traumatologické ambulanci ošetřili o silvestrovské noci na osm desítek případů, což je až čtyřnásobně větší nápor,“ popsala mluvčí Krajské nemocnice Liberec Barbora Silná.

Netrhlo se ani „cétéčko,“ které standardně v noci provede maximálně čtyři vyšetření. V noci na středu na něm lékaři provedli dohromady osmnáct vyšetření.

Spektrum poranění způsobených o silvestrovské noci je tradičně široké. „Několik poraněných museli traumatologové, chirurgové a neurochirurgové operovat se zlomeninami zápětí, předloktí či dolních končetin,“ doplnila Barbora Silná.

Záchranná služba mezi druhou a čtvrtou hodinou ranní zasahovala také u tří osob po napadení nožem. „Všichni utrpěli bodnořezná poranění a ve všech případech byli převezeni na traumatologii,“ poznamenala mluvčí krajské záchranky Lenka Markovičová. Jedním z pobodaných byl šestnáctiletý chlapec.

Pro poranění v obličejové části a na hlavě pak lékaři ošetřili několik dalších pacientů přímo na ambulanci. Mezi příchozími nechyběli ani pacienti s drobnými poraněními od zábavní pyrotechniky. Ta působila vážná poranění nejen v noci, ale i během středečního dopoledne. Ve Velkém Valtinově na Českolipsku vlétla muži rachejtel do oka, v Mšeně nad Nisou naopak dvanáctiletému chlapci bouchla petarda v ruce.

Plnou kapacitu záchytky nezaplnili opilci ani na Silvestra. Na nejdražším noclehu v Liberci si ustala čtveřice opilců.

Štítky Liberec, Krajská nemocnice Liberec, silvestr, Barbora Silná, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silvestr v Liberci: Pobodaný chlapec a desítky lidí v nemocnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.