Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skatepark je po letech opravený. A hledá se i místo na zimu

Kompletně obnovené překážky v libereckém skateparku už jsou připraveny na nájezdy bikerů, bruslařů či skejkáťů. Navíc přibyla nová pyramida. Skatepark patří k nejvytíženějším sportovním atrakcím, každý den se v něm protočí až 250 lidí. Město navíc hledá prostory i na zimu.

Roky byl skatepark ve velmi špatném stavu, na překážkách se prakticky nedalo jezdit. To se teď konečně změnilo a všechny překážky jsou opravené. Postupná rekonstrukce parku trvala tři toky.

Na jaře 2012 byly opraveny jump ramp, funbox with side, combo box side, quarterpipe, wedge. Opravena byla jak kovová konstrukce, tak i značná část pojezdových desek, které tvoří obvodový plášť konstrukce. V roce 2013 město zrekonstruovalo i U rampu a letos pořídilo i pyramidu.

„Pyramida je homologovaný prvek, který chyběl do kompletního vybavení skateparku. Žádost o její pořízení sdělili uživatelé parku jeho správci, což je Sportovní areál Liberec, který se skejťáky pravidelně komunikuje. Při předchozích opravách se nám podařilo ušetřit cca 40 tisíc korun, za něž nám byl dodavatel ochoten zcela novu překážku vyrobit a instalovat. Snažili jsme se, aby hřiště bylo kompletní na začátku jarních prázdnin a podařilo se,” říká náměstek primátorky pro sport a cestovní ruch Jiří Rutkovský.

Město se také snaží najít zastřešené prostory, aby mohl skatepark fungovat i v zimě.

Autoři

Štítky jarní prázdniny, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skatepark je po letech opravený. A hledá se i místo na zimu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.