Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Skočte si panáka na Soukeňáku. Náměstí dnes ožije

Kytky do ruky, křídy s sebou a hlavně nezapomenout na dobrou náladu. Akce „Živé náměstí“ má dnes v plánu alespoň trochu oživit Soukenné náměstí, které se po nedávné rekonstrukci stalo terčem kritiky nejen opozice, ale i řady Liberečanů.


S nápadem letní, možná trošku recesistické akce, přišel před nedávnem zastupitel Jaromír Baxa. „Před časem jsme si s Kateřinou Absolonovou v novinách přečetli vyjádření jednoho z členů vedení města o tom, že tolik laviček je na náměstí proto, aby se na něm daly pořádat kulturní akce. Tak jsme přemýšleli, co by se tak dalo na náměstí uspořádat a vznikla dnešní akce,“ poznamenal organizátor a dodal, že si význam akce může každý vyložit po svém. Důležité je podle něho bavit se.

„Proto bychom rádi nakreslili i skákací panáky a zaskákali si. Další lidi třeba napadne, že by se centrum města dalo docela snadno oživit a že k tomu stačí docela málo, občas nějaká květina, nějaký jednoduchý herní prvek a podobně,“ doplnil Jaromír Baxa.

Sraz je dnes ve čtyři hodiny u pítka, které je mimo provoz. „Na velkou investici tady město nějakou dobu mít nebude a nikomu nepomůže, když se na náměstí všichni budeme dívat skrz prsty. Lepší je udělat si srandu z laviček a zkusit si náměstí užít tak, jak je,“ dodal závěrem.

Štítky liberec, soukenné, náměstí, Jaromír Baxa, květiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skočte si panáka na Soukeňáku. Náměstí dnes ožije  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.