Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Slonice Rání dostane v liberecké zoo novou kamarádku

Do liberecké zoologické zahrady se už brzo nastěhuje nový přírůstek. A bude to rovnou slon. Tedy přesněji slonice. Do Liberce dorazí už na začátku října ze zoo v německém Münsteru. A hned první víkend v říjnu se slonice slavnostně představí návštěvníkům zahrady.

Slonici je 29 let a stane se parťačkou padesátileté Rání, která zůstala v zoo posledním slonem. Důvodem je zastaralý sloninec. Ten se nyní zahrada snaží zrekonstruovat a dokonce vyhlásila sbírku, V ní bylo koncem srpna přes 90 tisíc korun. Zahrada ale na modernizaci slonince potřebuje asi 5,7 milionu korun.

„Vzhledem k tomu, že sama zoo tak vysokou finanční částku nemůže jednorázově uhradit, musí projekt provést na několik etap," vysvětlil mluvčí zahrady Ivan Langr. Peníze tak zahrada shání všude možně, i dary od veřejnosti.

Ale zpět k nové slonici. Začátkem října přicestuje ze zoo v německém Münsteru. „Tento týden s ní strávili hodně času i naši ošetřovatelé a šéfzoolog zoo, kteří byli v Münsteru několik dní na stáži, aby si samici osahali,“ podotkl Langr.

První říjnový víkend se pak nový přírůstek představí veřejnosti na uvítací slavnosti. „V té kromě sloničky sehraje stejně důležitý part jedna skvělá sportovkyně,“ dodal Langr.

Kdo myslíte, že to bude? Drbnu napadla čtyři jména, nebo to bude někdo jiný? Pište nám své tipy do komentářů a hlasujte!

Kdo bude patronem nové slonice?

Celkem hlasovalo7 čtenářů

Autoři

Štítky zoo, Liberec, rání, zahrada, Münster, Ivan Langr, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slonice Rání dostane v liberecké zoo novou kamarádku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.