Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sněhový poprašek zahalil Liberecko. Dopravu nezkomplikoval

Sněhové přeháňky nezpůsobily dnes ráno v Libereckém kraji větší problémy. Napadlo do jednoho centimetru sněhu a silnice jsou většinou mokré a bez problémů sjízdné. Jen na Jablonecku a Semilsku leží ve vyšších polohách rozbředlý sníh. Motoristé by měli jezdit opatrně.

Problémy byly časně ráno na silnici 10 od Železného Brodu na Harrachov a také na silnici 9 od Svoru na Rumburk, kde stály kamiony. "Otočily se tam několikrát sypače, aktuálně žádné problémy hlášeny nemáme," řekl hlavní dispečer Krajské správy silnic Libereckého kraje Pavel Pospíšil. Rozbředlý sníh leží i na silnici 14 v Desné a Kořenově.

Teploty v kraji se pohybují od minus dvou do tří stupňů nad nulou. Sněhové přeháňky se už objevují jen ve vyšších polohách. Přes den by se mělo oteplit. "Sníh zřejmě zůstane jen na silnicích v horských oblastech, kde se silnice nesolí," dodal Pospíšil. Menší sněhový poprašek zahalil také Jizerku nebo Ještěd. 

Napsal Michael Daněk a ČTK

Štítky silnice, Liberecký kraj, Pavel Pospíšil, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Harrachov, Rumburk, Železný Brod, Svor, Desná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněhový poprašek zahalil Liberecko. Dopravu nezkomplikoval  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.