Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sokolák se změní. Má být důstojným náměstím města

Sokolovské náměstí dostane novou podobu. Alespoň zčásti. Rozhodli o tom představitelé města. Na náměstí v budoucnu vznikne schodiště s posezením a v místě bývalé kašny má být vodní prvek. Co je zajímavé, přibudou parkovací místa.

 

Město využije toho, že náměstí bude stejně rozkopané. Je potřeba vyměnit sítě. „Kanalizace a vodovod v komunikaci byly zde vybudovány téměř před 100 lety, jsou v havarijním stavu a je nutné je rekonstruovat. Vyměnit je třeba i stávající plynovod, který je na hranici životnosti,“ uvedla mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Proč to tedy nespojit s úpravou náměstí. Návrh, který vypracoval architekt Boris Šonský, se zaměří na část náměstí u hospody Zlatý Beránek. Návrh počítá s postavením schodiště v místě, kde je dnes pás zeleně. Na něm vznikne posezení. „To by mělo být v místě bývalé kašny variantně zakončeno vodním prvkem,“ dodala Minstrová.

I zde ale budou místa na parkování navíc, která už se nevešla ke kostelu Sv. Antonína. „Podle studie by zde mělo vzniknout další důstojné náměstí krajského města, kde nebudou chybět zajímavé architektonické detaily, ani zeleň v podobě listnatých stromů,“ myslí si primátorka Martina Rosenbergová.

A co vy? Jak se vám nová podoba náměstí líbí? Zajímá nás váš názor!

Sokolák projde proměnou

Středa, 28. srpna 2013, 20:08

Nová podoba Sokolovského náměstí
Nová podoba Sokolovského náměstí

Autoři

Štítky sokolovské, sokolák, rekonstrukce, Martina Rosenbergová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolák se změní. Má být důstojným náměstím města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.