Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Starý bicykl nevyhazujte. Odvezte ho do liberecké ZOO

Máte ve sklepě nebo na půdě starší kolo, které vám zbytečně překáží? Udělejte dobrý skutek a pošlete ho do Afriky. Liberecká ZOO se již podruhé připojí k humanitárnímu projektu Kola pro Afriku a uspořádá další čtyři sběrné akce. Cílem je shromáždit starší i novější bicykly na podporu vzdělávání dětí v Gambii.

Školáci tak totiž budou moci překonávat i větší vzdálenosti při cestě do školy. „Darovaná kola by měla být vždy funkční horská, treková či jiná širokoplášťová, dále jsou vítány náhradní díly, cyklistické nářadí včetně sad na lepení prasklých duší a podobně,“ shrnul mluvčí liberecké zoologické zahrady Ivan Langr.

Na sklonku roku 2012 se podařilo v ZOO Liberec vybrat 140 bicyklů. Všechna byla přepravena v únoru 2013 přímo do Gambie. Během jednoročního fungování se podařilo vytvořit přes 70 sběrných míst po celé České republice, zapojit nespočetné množství dobrovolníků, uspořádat desítky přednášek a vybrat přes 7 tisíc kol.

Štítky jízdní kolo, zoologická zahrada, Afrika, Zoologická zahrada Liberec, Ivan Langer, Česko, Gambie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starý bicykl nevyhazujte. Odvezte ho do liberecké ZOO  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.