Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Stovka lidí je bez práce, Hoftex v Machníně ukončil výrobu

Stroje se v minulých dnech zastavily v přádelně společnosti Hoftex v liberecké čtvrti Machnín. O práci přišlo 110 lidí. Proč se němečtí majitelé rozhodli výrobu ukončit, nikdo ze zaměstnanců neví. V továrně už dělníci demontují stroje a připravují je k převozu do Německa, uvedl dnešní Liberecký deník.

Textilní firma vznikla v roce 1994 pod názvem Hoflana, byla společným podnikem liberecké Textilany a německé firmy Neue Baumwoll-Spinnerei und Weberei Hof Aktiengesellschaft. Od roku 1999 už jsou jediným vlastníkem Němci a v roce 2012 se název změnil na Hoftex.

Ročně se v Machníně vyrobilo 3500 tun přízí. "Navíc firma neustále obnovovala linky, dokupovala nové stroje. Tomu, že nás chce zavřít, nic nenasvědčovalo," řekl deníku český jednatel Josef Ibehej. Liberecká textilka však podle něj není jediným podnikem koncernu, který skončil. Podobně dopadla i pobočka v německém Hofu.

Napsala ČTK

Štítky Liberec XXXIII-Machnín, Německo, Hof

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stovka lidí je bez práce, Hoftex v Machníně ukončil výrobu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.