Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tři školní hřiště budou jako nová. I pro lidi z okolí

Pokud se povede městu získat dotaci, další tři dosluhující školní hřiště by mohla projít rekonstrukcí. Doufat mohou v Pavlovicích, Ostašově a Harcově. Navíc sportoviště by pak mohli využívat i sportuchtiví lidé z okolí. Město zatím schválilo žádost o evropské dotace.

Projekt se týká tří venkovních hřišť u tří základek. Nová hřiště vyrostou u ZŠ Vrchlického, ZŠ Na Výběžku a ZŠ Křižanská.

V Pavlovicích na základce Vrchlického vznikne kromě multifunkčního hřiště i nové zázemí – toalety a šatny. Na harcovské škole bude mít hřiště nový atletický ovál, ale i skluzavky nebo šplhací žebřík. I třetí hřiště kromě hřiště bude mít různé vychytávky – například lanovou prolézačku.

„Rekonstrukce všech tří hřišť bude při schválení žádosti o dotaci regionální radou zahájena v únoru roku 2014 a dokončena by měla být v červenci téhož roku,“ přiblížila mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Celkové výdaje se na realizaci projektu Volnočasové plochy Liberec I podle předpokladu vyšplhají na zhruba 26 milionů korun. Evropská dotace bude činit 85% z celkových výdajů. Zbylou částku uhradí město. Odhad ceny stavby hřiště při ZŠ Vrchlického činí 10 milionů korun, odhad ceny hřiště při ZŠ Na Výběžku 5 milionů korun a hřiště při ZŠ Ostašov 11 milionů korun.

Už v minulosti se rekonstrukce dočkala hřiště například v Ruprechticích nebo v Husově ulici. "Osobně jsem rád, že v tomto trendu pokračuje i současné vedení města a to nejen proto, že je rekonstrukce těchto hřišť nezbytná z hlediska sportovního vyžití žáků těchto škol, ale i proto, že se tato hřiště ve svých spádových oblastech stávají přirozeným místem volnočasových aktivit obyvatel v těchto lokalitách," dodal Ondřej Červinka

Autoři

Štítky hřiště, rekonstrukce, Pavlovice, Ostašov, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři školní hřiště budou jako nová. I pro lidi z okolí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.