Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Libereckém kraji napadlo do rána až deset centimetrů sněhu

V Libereckém kraji napadlo do rána místy až deset centimetrů sněhu. Silnice jsou sjízdné, zejména v horských oblastech může i na hlavních tazích ležet vrstva rozbředlého sněhu. Motoristé by měli jezdit se zvýšenou opatrností, doporučují silničáři. Žádné problémy zatím hlášeny nejsou.

Teploty v kraji se dnes ráno pohybovaly od čtyř do sedmi stupňů pod bodem mrazu. Většinou bylo oblačno až zataženo. Hlavní tahy jsou většinou holé a mokré po chemickém ošetření. Na silnicích nižších tříd hlavně v horských oblastech leží ujetá vrstva sněhu.

Velká část Libereckého kraje leží v chráněných oblastech. Solí se proto udržuje ve sjízdném stavu jen zhruba 40 procent komunikací, ostatní se sypou pískem či drtí nebo se jen protahují pluhem. Zcela bez údržby zůstává 40 úseků v celkové délce 72 kilometrů. Jde o málo využívané silnice třetí třídy, kde nejezdí veřejná doprava.

Napsala ČTK

Štítky Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji napadlo do rána až deset centimetrů sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.