Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V zóně Sever začala výstavba haly za 63 milionů korun

V liberecké průmyslové zóně Sever započala výstavba nové logistické haly za 63 milionů korun. Na posledním volném místě v devítihektarovém areálu, který patří developerské společnosti P3, bude stát hala české dopravní společnosti Nika Chrudim, která v průmyslovém parku už také působí. Současné prostoty jí ale nestačí.

"Chceme rozšiřovat naše logistické služby," vysvětlil jednatel firmy Radovan Voda. Halu o rozloze 7000 metrů čtverečních podle něj využijí ke skladovým a logistickým službám pro své zákazníky. "Nejvýznamnějším je Knorr-bremse, pak jsou tady Benteler, Coca-cola a další," nastínil.

Nika Chrudim zaměstnává kolem 250 lidí, z toho v Liberci jich působí do 30. Firma založená v roce 1997 dosáhla loni rekordních tržeb za téměř 0,75 miliardy korun. "Byly o více jak 25 procent vyšší než v roce 2013," uvedl Voda. Dopravce má k dispozici přes 180 vozidel, podniká ale i v oboru těžebních a zemních prací.

Areál developerské společnosti P3 se už nemá kam rozšiřovat. "Všechny prostory v našem parku jsou obsazené. Většina firem, která tady působí, dodává, ať už přímo nebo nepřímo, pro automobilový průmysl," uvedl ředitel společnosti P3 v ČR Tomáš Míček, která je druhým největším průmyslovým developerem na českém trhu. Mezi jejími nájemci jsou v libereckém průmyslovém parku firmy Grupo Antolin Bohemia, Knorr-bremse, Pekm Kabeltechnik, Jablotron a Ti Automotive. Míček odhaduje, že je v nich zaměstnáno 1500 až 2500 lidí.

S využitím ČTK

Štítky NIKA Chrudim, Benteler, Tomáš Míček, Coca-Cola, Chrudim, Liberec, Jablotron, GRUPO ANTOLIN BOHEMIA, Česko, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Trnka

1500-2500 lidí je nádherný odhad a ví tohle Liberecký Dopravní podnik ? Raní cestování ve starých přeplněných Karosách do zony je zážitek ! ! !

Středa, 22. dubna 2015, 20:01Odpovědět

V  zóně Sever začala výstavba haly za 63 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.