Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V sedmi lokalitách dojde k opravě chodníků a schodišť

Bezmála 2,6 milionu korun investuje město do chodníků a schodišť, které jsou v havarijním stavu. Odbor správy veřejného majetku při pravidelných kontrolách stavu komunikací odhalil závažné problémy hned v sedmi lokalitách. Nezbytné opravy, k nimž dojde během srpna až listopadu, schválili na svém 13. zasedání liberečtí radní.

„Jsme si vědomi toho, že všechny vytipované chodníky a schodiště je třeba opravit co nejdříve, aby nedošlo k újmě na zdraví či majetku. V některých lokalitách by navíc případná prodleva mohla vyústit až v  uzavírku, což by byla další komplikace,“ uvedla primátorka Martina Rosenbergová s tím, že téměř polovinu zmiňovaných finančních prostředků si vyžádá oprava 9 schodišť na Kunratické.

Opravy zajistí Technické služby města Liberce, které mají s realizací podobných akcí bohaté zkušenosti. Společnost navíc městu předložila cenovou nabídku 2.564.923 korun, která je o 140.104 korun nižší než náklady vyplynuvší z projektové dokumentace.

Napsal Jan Vrabec

Štítky chodník, oprava, schodiště, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sedmi lokalitách dojde k opravě chodníků a schodišť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.