Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Turnově navlékli rekordně dlouhý řetěz z preclíků

O zápis do Guinnessovy knihy rekordů se o uplynulém víkendu pokusili v Turnově. U příležitosti oslav 20. výročí Pekárny a cukrárny Mikula tady pekaři společně s místními lidmi navlékli řetěz z pečených preclíkových céček. Povedlo se jim vytvořit řetěz dlouhý 106,10 metrů, celkem ze 2038 různě velkých preclíků.

Výtvor pečlivě přeměřili a zdokumentovali a nyní čekají na verdikt hodnotící komise z Guinnessova rekordu. Akce se zúčastnilo více než 1500 návštěvníků.

„Podle našich informací se dosud nikdo o podobný rekord nepokoušel, tak cítíme velkou šanci, že se držiteli světového rekordu staneme,“ doufá pekař Jiří Mikula, který pokus zorganizoval.

Na tvorbě rekordního preclíkového řetězu se mohl podílet každý, kdo dorazil na oslavy 20. výročí Pekárny a cukrárny Mikula. Od rána proto děti i dospělí poctivě motali z připraveného těsta preclíková céčka a na závěr akce se s nadšením zapojili do navlékání řetězu.

„Byla to sranda a zábava. Poprvé v životě jsem si zkoušela vyrobit preclík a je to docela dřina,“ okomentovala rekordní pečení jedenáctiletá Terezka. Upečená céčka z řetězu potěšila nejenom účastníky akce, kteří si je vzali na památku domů, ale i zvířátka, kterým je pekaři odvezli ke zkrmení jako pochoutku.

Napsala Lenka Gecková

Štítky Turnov, preclík, Guinnessova kniha rekordů, rekord, slavnost, cukrárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Turnově navlékli rekordně dlouhý řetěz z preclíků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.