Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Zákupech se propadla střecha bývalé mlékárny

V Zákupech na Českolipsku se v neděli odpoledne propadla na dvou místech střecha bývalé dvoupodlažní mlékárny. Uvnitř budovy v té době zřejmě nikdo nebyl. V sutinách hasiči nikoho nenašli. Informovala o tom v neděli krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Střecha se propadla před 16:00 na dvou místech bývalé výrobní haly, která má rozměry 40 x 20 metrů. Hasiči na místo vyslali pět jednotek. "Hasiči provedli částečné odklizení sutin, pod troskami nikoho neobjevili," uvedla Štrauchová. "Kvůli ověření byli přivoláni na místo dva kynologové," dodala. Ani vycvičení psi ale pod sutinami nikoho nenalezli.

Podle starosty Zákup Radka Lípy je chátrající budova opuštěná minimálně 15 až 20 let a několikrát změnila majitele. "Současný je z Prahy. Pokusíme se ho zkontaktovat a domluvit se s ním," uvedl starosta. Podle něj je nutné budovu zabezpečit, aby se dovnitř nikdo nedostal. Pokud se radnice s majitelem nedomluví, zabezpečení zaplatí ze svého rozpočtu a náklady bude poté po něm vymáhat.

Napsala ČTK

Štítky Zákupy, suť, okres Česká Lípa, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Zákupech se propadla střecha bývalé mlékárny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.