Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ve školách se bude jíst zdravě, rozhodlo vedení města

Od začátku tohoto týdne vešel v platnost metodický pokyn města, který zpřísňuje používání takzvaných potravinových náhražek v jídelnách mateřských a základních škol, jež město zřizuje. Ten vydal náměstek primátorky Kamil Jan Svoboda (KDU-ČSL). Školy tak mají upustit od používání náhražek.

„Tento krok je završením dlouhodobých jednání s řediteli škol, a vítám, že jsme nakonec dospěli k dohodě. Většina škol a školek zřizovaných městem již k opatřením přistoupila a potravinové náhražky používá skutečně jen v minimální míře. Přesto budeme na dodržování metodického pokynu dohlížet,“ řekl náměstek Kamil Jan Svoboda.

Školy tak od 1. června mají připravovat jídla pro děti z čerstvých surovin, nikoliv náhražek. Ze školních kuchyní tak definitivně zmizí hotové omáčky, instantní kaše, křehčené maso, imitace mléčných výrobků a další nezdravé náhražkové produkty. Mnoho průmyslově vyrobených potravin obsahuje také extrémně vysoký podíl nasycených tuků, cukru a soli, které se používají ke zlepšení chuti a ke konzervaci výrobků.

Štítky Kamil Jan Svoboda, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve školách se bude jíst zdravě, rozhodlo vedení města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.