Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vedra nepoleví. Rtuť teploměrů má stoupat dál

Tropická vedra nekončí. Naopak, v průběhu týdne se ještě oteplí. Podle meteorologů teploty v Libereckém kraji přesáhnou až dvaatřicet stupňů. Už uplynulý týden byl nejsušší za posledních šedesát let. Hasiči proto i nadále varují před vysokým nebezpečím požárů kvůli suchu.

Až do čtvrtka by mělo být převážně jasno. Rtuť teploměr má vystoupat až na dvaatřicet stupňů Celsia. „V úterý by mělo být skoro jasno, odpoledne přechodně až polojasno,“ předpověděla Natalya Shustova z Českého hydrometeorologického ústavu. V druhé polovině týdne se můžou objevit i bouřky.

Plné ruce práce mají i záchranáři. Ty nezaměstnávají ani tolik kolabující lidé, jak by se dalo čekat, ale spíše nešťastné úrazy. „V posledních dnech jsme vyjížděli k velkému počtu pádů z výšky a to ať ze stromů, střech nebo v úterý odpoledne ze schodů skluzavky,“ dodal ředitel krajské záchranky Stanislav Mackovík. Jen o víkendu zasahoval vrtulník letecké záchranné služby na deseti místech v kraji.

Štítky liberec, počasí, Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Stanislav Mackovík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedra nepoleví. Rtuť teploměrů má stoupat dál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.