Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Veterináři vyrazí do terénu. Bezdomovcům naočkují jejich psy

S heslem „zdravá zvířata, zdraví lidé“ upozorní už počtvrté Veterináři bez hranic na riziko vztekliny. Stejně jako v minulosti na světový den boje proti vzteklině budou dobrovolníci očkovat psy patřící lidem bez domova. V Liberci se dobrovolníci objeví už příští pondělí.

Světový dne boje proti vzteklině si připomínají 28. září v desítkách zemí. Mezi ně patří i Česká republika, kde dobrovolníci společně s Armádou spásy, Nadějí, místními samosprávami a městskou policií očkují psy, patřící lidem bez domova. Projekt jako tradičně začal včera v Ústí nad Labem, zítra proběhne v Brně a příští pondělí v Liberci. V letošním roce pak k těmto třem obvyklým městům přibude ještě Praha, kde očkování proběhne přesně v datu Světového dne boje proti vzteklině, tedy 28. září.

Už za dva týdny odjíždí Veterináři bez hranic očkovat psy, kočky a další domácí zvířata proti vzteklině do pasteveckých osad v okolí jezera Turkana a pohoří Kulal na severu Keni.

Štítky Liberec, veterináři, pes, vzteklina, Armáda spásy, Česko, Praha, Brno, Ústí nad Labem, Keňa, Turkana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veterináři vyrazí do terénu. Bezdomovcům naočkují jejich psy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.