Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Závada na elektroinstalaci způsobila statisícovou škodu

Na letošní Vánoce určitě nebude vzpomínat v dobrém rodina z Chotyně. Kůlnu poblíž jejich domu zachvátil dva dny před Štědrým dnem požár. Škoda, kterou plameny způsobily, se přibližuje půl milionu korun. I přes rychlý zásah hasičů lehl téměř celý hospodářský objekt popelem.

O požáru se hasiči dozvěděli 22. prosince před devátou hodinou ranní. „Po příjezdu na místo zásahu hasiči průzkumem zjistili, že požárem je zcela zachvácena větší kůlna a část podkroví rodinného domu, ke kterému byla tato kůlna přistavěna,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Hasiči okamžitě nasadili tři vodní proudy tak, aby zabránili požáru v dalším šíření na střechu rodinného domu.

Celý zásah komplikoval fakt, že v domě bylo několik propan-butanových lahví. „Při nasazení jednoho proudu bylo v garáži nalezeno osobní auto, které požár úplně zničil. V druhé garáži, kam hasiči museli násilně vniknout, bylo nalezeno celkem čtrnáct tlakových lahví, z toho jedenáct dvoukilogramových propan-butanových lahví a tři desetikilové lahve s CO2. Všechny láhve byly postupně ochlazeny a vyneseny mimo objekt,“ dodal Jaromír Mottl, velitel hrádeckých hasičů.

Příčinu požáru brzy zjistil vyšetřovatel. Podle něho za rozsáhlý požár může závada na elektroinstalaci. Škoda je předběžně vyčíslena na 410 tisíc korun.

Štítky požár, Štědrý den, Vánoce, Chotyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Závada na elektroinstalaci způsobila statisícovou škodu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.