Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Víkend na Liberecku: na výlet do Jizerek, výstavu, nebo do botanky

Předpověď počasí sice není úplně nejoptimističtější, ale ono to nějak dopadne. Pokud nebude zrovna moc pršet, můžete vyrazit do Jizerek. A když počasí nedovolí, řada zajímavých věcí se dá dělat i pod střechou. Drbna našla alespoň některé.


Turisté mohou vyrazit do Jizerek, kde Lesy ČR otevřely novou stezku. Ta vede Od Čihadel ke Kneipě a více o ní se dozvíte například tady. Sportovní fanoušci se mohou během víkendu podívat na řadu fotbalů, jejich výčet je tady. V neděli se na domácím stadionu představí Bílí Tygři, kteří hostí nováčka z Hradce Králové.

Pokud ale chcete počkat na lepší počasí a raději víkend strávit někde v teplíčku, máme pro vás také několik tipů. Zajímavost vykvetla v botanické zahradě. Po patnácti letech tam kvete vzácný Dasylirion. Co že to je? Čtěte tady.

Pokud se vám zachce trochu toho umění, není vůbec problém. Co takhle si prohlédnout obraz, který jinde než v Liberci v našich zemích nikdy nikdo neviděl? Jde o dílo Oskara Kokoschky a více o něm najdete zde. Výstava začíná také v sobotu v hospodě Tovaryšský Vršek v Liberci. Martin Froulík tam vystaví Heky z deky. Že vás to zaujalo? Tady je víc. V sobotu můžete zajít na vernisáž.

A pokud nemáte pořád dost, v neděli bude na statku v Jindřichovicích debatovat Jaroslav Dušek a Jan Hnízdil. A to je záruka zajímavých témat.

Autoři

Štítky tipy, víkend, akce, Jizerské hory, Liberecký kraj, Lesy České republiky, výstava, výlet, Oskar Kokoschka, Jaroslav Dušek, Jan Hnízdil, Liberec, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend na Liberecku: na výlet do Jizerek, výstavu, nebo do botanky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.