Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vratislavice plánují rekonstrukci koupaliště Sluníčko

Oblíbené koupaliště Sluníčko se nejspíš po třiadvaceti letech dočká rekonstrukce. Nové vedení Vratislavic nad Nisou hodlá oživit projekt na rekonstrukci koupaliště. Na rozsáhlou opravu bazénu, restaurace, šaten a dalšího zázemí se obec pokusí získat peníze z dotačních fondů.

„Sluníčko je samo o sobě ojedinělým přírodním koupalištěm, které je mezi lidmi oblíbené a radi tam chodí,“ řekl místostarosta Vratislavic Vladimír Braun.

Rekonstrukce koupaliště se chystala už během loňského roku, bývalé vedení obce ho ale stoplo. Sluníčko se totiž nedostalo na seznam projektů, které by mohly čerpat dotace. Zakázka na vytvoření projektu pak byla před necelým půlrokem zrušena.

„Důvody neznáme, ale projekt je základ. Když jej budeme mít připravený, můžeme snadněji získat dotace například z evropských fondů a navíc s minimální spoluúčastí obce,“ dodal Braun. Ten zároveň přiznává, že rekonstrukce z vlastních zdrojů je nemyslitelná.

Pokud by vše vyšlo, tak jak je plánováno, rekonstrukce by čekala nejen bazén, ale i restauraci nebo třeba šatny. Poslední větší opravy se areál dočkal téměř před čtvrt stoletím. Vedení obce uvažuje také o vodních atrakcích, mobilním zastřešení a přihřívání, které by prodloužilo koupací sezonu. Vše je nyní závislé na dotacích, které musí Vratislavice pro realizaci získat. S přípravou projektu by mohla obec začít už během letošního roku, samotná rekonstrukce by pak probíhala nejspíš v příštím roce.

Základy dnešního koupaliště položili místní v roce 1901. Tehdejší bazén byl poněkud větší, než ten současný. Na délku měřil sto metrů a na šířku třicet metrů. Po pár letech vznikla i horní restaurace s krytou terasou. Bazén tehdy plnila voda z nedalekého potůčku, který zásoboval i nedaleký pivovar.

Štítky rekonstrukce, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, koupaliště, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vratislavice plánují rekonstrukci koupaliště Sluníčko  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.