Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Výsledek kontrol inspekce? Každý třetí stánkař severu šidí

Podmírák, schované ceníky nebo absence dokladů o zaplacení. Česká obchodní inspekce se podobně jako minulý rok zaměřila na lokality oblíbené turisty. Výsledek? Každý třetí prodejce porušuje zákon. Jen na severu Čech inspektoři zjistili přes třicet takových případů.

„Každý třetí kontrolovaný subjekt porušil zákon, a to nejčastěji tím, že nesprávně účtoval ceny nebo nerespektoval další zásady poctivosti prodeje. Proto doporučuji spotřebitelům, aby ani o dovolené netolerovali podnikatelům nesprávné míry nápojů nebo svévoli při účtování a na místě požadovali nápravu,“ popsal ředitel České obchodní inspekce Vladimír Velčovský.

Více než čtyřicet procent všech zjištění se týkalo nesprávného účtování zboží nebo nedodržování míry nápojů. Dále následovala absence cen u zboží a neposkytování dokladu o koupi se všemi náležitostmi. Něčím neobvyklým nejsou ani neověřená měřidla, který můžou rovněž hrát do karet prodejcům. „Bohužel zjišťujeme stále stejné nešvary a s postupem léta se situace nelepší,“ doplnil Vladimír Velčovský.

Česká obchodní inspekce provedla zatím v Ústeckém a Libereckém kraji 107 kontrol. S čistým štítem vyvázla koupaliště, hrady, zámky i ubytovací areály. To se však nedá říci o stáncích s občerstvením, půjčovnách loděk, parkovištích nebo obchodech se suvenýry.

Máte zkušenosti se šizením stánkařů?

Celkem hlasovalo15 čtenářů

Štítky liberec, inspekce, Česká obchodní inspekce, Česko, Ústecký kraj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výsledek kontrol inspekce? Každý třetí stánkař severu šidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.