Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Za Konradem na slavnosti přišly tisíce lidí

Čtrnácté Slavnosti vratislavického piva jsou úspěšně za námi. V sobotu se na ně i přes zakaboněné nebe vypravily tisíce Liberečanů i lidí z okolí. Všichni se bavili, při muzice, na atrakcích a hlavně u dobrého piva.

 

Oproti loňsku pořadatelé pozměnili uspořádání a vyplatilo se. Více míst k sezení, dvě hudební pódia, popíjející návštěvníci oddělení od dětí dovádějících na kolotočích. A především pak krytá hala, kde se čepovalo pivo a kde se nemusely stát dlouhé fronty.

A co jsme tentokrát ochutnali? Třeba Červeného krále nebo Svatopavelské či Spytihněva, nechyběl ani Konrad čtrnáctka a klasická piva. Za zmínku určitě stojí Spytihněv, který připravil pivovar jako překvapení slavností. Silná a speciálně chmelená čtrnáctka je na rozdíl od běžných piv dochmelována za studena v ležáckém tanku, klasickým hlávkovým chmelem typické české odrůdy Žatecký poloraný červeňák. Ten, kdo na slavnosti nepřišel, tak už těžko někde tento speciál okusí. Já si to nenechala ujít a musím říci, že to byl chuťový zážitek.

„Na slavnostech jsme s kamarády už po několikáté a dobře se tu bavíme. Ceny piva jsou parádní, za patnáct, dvacet korun v hospodě pivo nedostaneme. A zábavný je i program, třeba kapely a soutěže,“ okomentovali festival kamarádi David Sklenčka a Honza Novák.

Hlavní hvězdou hudebního programu byl Michal Hrůza a jeho kapela Hrůzy, nechyběla tradiční Sešlost a další kapely. Soutěžilo se zejména v pití piva, třeba nealkoholického Pilota brčkem z lahve.

Slavnosti vratislavického piva

Neděle, 30. června 2013, 14:35

Slavnosti vratislavického piva
Slavnosti vratislavického piva

Štítky slavnosti, pivovar, konrad, vratislavice, pivo, slavnost, hudební skupina, Michal Hrůza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za Konradem na slavnosti přišly tisíce lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.